Couperose en beenvaatjes verwijderen

COUPEROSE

Een toename van kleine bloedvaatjes in het gezicht wordt couperose genoemd. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf. Hoe couperose precies ontstaat, is niet bekend. Het kan een gevolg zijn van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. Maar couperose kan ook spontaan optreden zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen, bijvoorbeeld door blootstelling aan de zon.

BEENVAATJES

De roodblauwe fijne haarvaatjes die oppervlakkig in de huid van de benen zichtbaar zijn, noemen wij beenvaatjes. Het ontstaan kan door meerdere en/of verschillende oorzaken komen. Bijvoorbeeld door hormoonschommelingen tijdens de zwangerschap, door erfelijkheid of bij een staand beroep waardoor er teveel druk op het haarvatensysteem komt. Het vaatwandje rekt uit, waardoor deze verslapt. Het bloed blijft in het vaatje 'staan’. Deze vaatjes hebben geen functie meer in de bloedsomloop, omdat andere vaatjes de functie al hebben overgenomen en wij deze vaatjes dus zonder problemen kunnen weghalen. 

DE BEHANDELING

De couperose of beenvaatjes behandelen wij met IPL lichtflitsen. De IPL lichtflits heeft 3 werkzame delen:

  • De stuwingen in de adertjes worden opgelost, waardoor de normale bloedsomloop weer word hersteld. 
  • De energie van de IPL lichtflits word door de hemoglobine van de rode bloedlichaampjes opgenomen en de structuur van de blokkade wordt hierdoor opgeheven. Na meerdere sessies lost de verkleuring volledig op. 
  • De productie van collageen wordt gestimuleerd, de opperhuid wordt hierdoor dikker en dit camoufleert de roodheid in de huid. 

Als we de huid behandelen gebruiken we een golflengte van 480 tot 560 nanometer. Deze golflengte wordt door de hemoglobine in het bloed geabsorbeerd. Deze fotothermische reactie leidt tot coagulatie. Dit houdt in dat het bloed stolt, waardoor het adertje dicht gaat. Hierdoor komt er een bloeddruk op de aderen te staan dat de coagulatie tegenwerkt. 

Echter kunnen alleen lichte huidtypes, die niet aan de zon of zonnebank zijn blootgesteld, met deze methode behandeld worden. Donkere huidtypes bevatten teveel pigment in hun huid, waardoor eventuele pigmentvlekken kunnen ontstaan.

Het aantal behandelingen hangt af van de hoeveelheid couperose of beenvaatjes. Over het algemeen zijn 6 tot 10 behandelingen nodig, met een interval van vier tot zes weken. Echt pijnlijk is de behandeling niet, slechts wat gevoelig en dan vooral bij de neus. De huid is na de behandeling een beetje rood. Het prettige van de behandeling is dat de dagelijkse bezigheden direct weer kunnen worden opgepakt. Het is wel belangrijk de eerste twee weken na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon en minimaal factor 30 te gebruiken. 

Door interne en externe factoren, zoals hormoonschommelingen, erfelijkheid, langdurig staan, overmatige blootstelling aan zonlicht, kunnen er wel weer nieuwe kleine vaatjes ontstaan.

WANNEER WIJ JOU NIET KUNNEN BEHANDELEN

  • Bij zwangerschap en bij het geven van borstvoeding.
  • Als je het medicijn Isotretinoine gebruikt (bij acne en rosacea).
  • Wanneer je tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. Je kunt dan overgevoelig zijn voor licht.
  • Bij een koortslip.

Prijslijst

de prijs is afhankelijk van de grootte en hoeveelheid van de couperose of beenvaatjes

Prijs per behandeling

Gezicht
Enkele vaatjes € 30
Kin € 40
Neus € 50
Wangen (konen) € 60
Gehele wangen € 80
Combinatie kin, neus en wangen € 100
Benen
Enkele vaatjes (klein gebied) € 50
Meerdere vaatjes (middel groot gebied) € 80
Veel vaatjes (groot gebied) € 130

Plan een afspraak