Skip to content

Face mapping chinees gelaatsdiagnostiek

Een gezonde huid begint met kennis

Wanneer jouw huid wordt beoordeeld door een huidexpert van Dermalogica, vertelt de huid ons alles: wat jouw huidige stress niveau is, hoe veel koffie je drinkt of dat je te vet hebt gegeten. Om deze constant veranderende topografie van de huid goed te analyseren, past Dermalogica een huidanalyse toe genaamd Face Mapping.

Face mapping

Face Mapping combineert drie technieken om de meest geperfectioneerde vorm van analyseren mogelijk te maken: 1 VISUEEL door de huid echt onder een loep lamp te nemen – 2 AANRAKING van de huid en 3 het actief LEZEN van de huid. Je gezicht wordt opgedeeld in 14 zones en “Elke vierkante centimeter van de huid wordt kritisch onderzocht”, zegt Jane Wurwand – oprichtster van Dermalogica.  Deze manier van analyseren is afgeleid van het Chinese gelaatsdiagnostiek en wordt toegepast voorafgaand aan elke Dermalogica treatment.

In China wordt gelaatsdiagnostiek al honderden jaren toegepast en gaat een huidanalyse verder dan alleen de traditionele benadering. Tijdens Dermalogica’s Face Mapping maken we gebruik van de deze eeuwenoude leer, om zo huidveranderingen te identificeren en te koppelen aan levensstijl en welzijn. We beschouwen elke huidaandoening als een weerspiegeling van het hele lichaam, waarbij we de oorzaak kunnen aanpakken en niet alleen de symptomen. Op deze manier creëren we een 360 graden benadering in ons advies. Door jou als klant te leren kennen en jouw huidproblemen en levensstijl te begrijpen, leren we hoe je jouw meest gezonde huid ooit kunt bereiken en kunnen we een op maat gemaakt behandelingsplan opstellen.

Bron: Dermalogica

Wat vertelt jouw gezicht ons?

zones 1 en 3
Deze zones zijn gekoppeld aan de blaas en het spijsverteringskanaal. Je kunt hier onzuiverheden treffen, uitdroging en horizontale lijntjes. Soms zien we droogte, rode of jeukende huid aan de bovenkant van het voorhoofd. Let op genoeg wateropname en zorg er voor dat je goede voedingsstoffen binnen krijgt.  

zone 2
De zone tussen de wenkbrauwen staat in verband met de lever. Heb je last van verstoppingen, roodheid of schilfertjes op deze plaats, dan kan dit duiden op overconsumptie van alcohol en vetrijk voedsel of op een voedselallergie of -intolerantie.

zones 4 en 10
De oren zijn een zeer gevoelige zone die in verband staat met de nieren. Als je merkt dat je oren erg warm zijn, kan het zijn dat je ze overbelast – drink veel water en probeer te minderen met cafeïne en alcohol. Verstoppingen net voor of achter het oor kunnen ontstaan als je veel telefoneert.

zones 5 en 9
Je wangen onthullen de gezondheid van je longen en holtes. Rokers en mensen met allergieën hebben vaak last van fijne gesprongen adertjes of verstoppingen.

zones 6 en 8
Je ogen staan in verband met je nieren. In deze zones kun je last hebben van gerstekorrels, wallen en lijntjes. Wallen en donkere kringen zijn vaak erfelijk, maar kunnen erger worden als je te weinig water drinkt, te veel stress ervaart en/of onvoldoende slaapt.

zone 7
Een verhoogde bloeddruk of de vroege stadia van rosacea kunnen worden herkend aan een rode neus. Verstopping rond de bovenlip kan optreden als je comedogeen lippenstiften of liners gebruikt.

zones 11 en 13
Als je een uitgebreide tandheelkundige ingreep hebt ondergaan, kun je last krijgen van puistjes langs de kaaklijn, bij de oren. Hormonen zijn ook de veroorzakers van ontstekingen en verstoppingen aan beide kanten van de kin. Stress en spanningen zorgen regelmatig voor ontstekingen of puistjes onder de kaaklijn.

zone 12
Puistjes kunnen wijzen op een hormonaal onevenwicht, mogelijk veroorzaakt door stress. Slechte voeding en mogelijke voedselallergieën kunnen ook invloed hebben op deze zone, omdat de kin in verbinding staat met de dunne darm.

zone 14
Stress van de bijnieren is vaak zichtbaar in de hals, waarbij rode vlekken of puistjes kunnen ontstaan in dit gebied. Je kunt tevens ook pigmentvlekjes krijgen door het gebruik van geurstoffen (parfum) – spray daarom het liefst parfum altijd in je haren!

Meer weten?

Face Mapping is exclusief voor Dermalogica ontwikkeld door The International Dermal Institute (IDI). Wil jij graag meer weten? Bezoek de Dermalogica huidexpert bij ons in de salon of doe de online Face Mapping op www.dermalogica.nl/facemapping.

Gerelateerde berichten

Plan een afspraak