Skip to content

Microneedling: Alles wat je moet weten

Ontdek alles wat jouw professionele huidexpert wil dat je weet over microneedling.

Highlights

  • Microneedling is een minimaal invasieveprocedure waarbijhele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van kleine (micro),gelijkmatige openingen in de huid.Hiermee wordt het natuurlijke helingsproces geactiveerden er onder andere extra collageen wordt aangemaakt.
  • Resultaten volgen in 3 fases: inflammatie, proliferatie en remodelering
  • Zogenaamde ‘DIY dermarollers’ kunnen pijn en infecties veroorzaken, zonder geavanceerd resultaterende topografie van de huid goed te analyseren, past Dermalogica een huidanalyse toe genaamd Face Mapping.

Je hebt waarschijnlijk al eens gehoord over microneedling of dermaneedling, aangezien het wereldwijd een razend populaire treatment is voor het behandelen van donkere vlekjes, zichtbare poriën en rimpels. Maar is het de hype waard?

Om dat te bepalen is het belangrijk om te weten hoe microneedling werkt, wat je kunt verwachten tijdens een treatment en hoe microneedling kan helpen om jouw meest gezonde huid ooit te verkrijgen.

Hoe microneedling werkt

Microneedling is een minimaal invasieve procedure, waarbij hele fijne naaldjes gebruikt worden voor het maken van kleine (micro), gelijkmatige openingen in de huid. Hiermee wordt het natuurlijke helingsproces geactiveerd. Door het creëren van gecontroleerde schade wordt het gezonde omliggend weefsel namelijk gedwongen om meer collageen aan te maken om de schade te herstellen. Daarnaast zorgen de microkanaaltjes in de huid er voor dat er 80% meer productopname plaatsvindt in de huid zodat de werking van deze producten toeneemt.

Uiteindelijk resulteert dit “ondersteunde” herstelproces voor een vermindering van de zichtbaarheid van hyperpigmentatie, rimpels, verslapping en onregelmatigheden zoals putjes als gevolg van acne, of striae.

Bewezen werking op hyperpigmentatie

Recente studies hebben aangetoond dat microneedling effectief de melanocyten aanpakt die verantwoordelijk zijn voor de overproductie van melanine en dus hyperpigmentatie. Hierdoor zorgt de behandeling dus voor een meer heldere en egalere huid.

Benieuwd naar wat er in de huid gebeurt als resultaat van microneedling?

Fases

Fase 1: inflammatie

Trigger het immuunsyteem om wondjes te desinfecteren, de circulatie te verhogen en wondheling te starten

Fase 2: proliferatie

Opbouw van de wond met nieuwe cellen waarbij collageen wordt geproduceerd

Phase 3: remodelering

De wond is vervangen door gezond weefsel voor een heldere, gladde en fijne huidtextuur

Wanneer is Microneedling wel geschikt voor jou?

Als je één van de volgende huidcondities hebt is microneedling een geode optie: acne (niet ontstoken), littekens, fijne lijntjes en rimpels, verslapping, hyperpigmentatie, grove poriën en ruwe huidtextuur, striae

Wanneer is Microneedling niet geschikt voor jou?

Microneedling is in het algemeen veilig voor alle huidtypes, maar als je zwanger bent, ervaring hebt met eczeem, psoriasis, herpes, diabetes en andere chronische condities hebt raden wij je aan om eerst je arts raad te plegen voordat je start met een behandeling. Let op een gekwalificeerde huidexpert zal voorafgaand aan je behandeling ook vragen naar de bovenstaande condities.

Waarom “Dermarollers’ en andere “DIY Microneedling apparaten” NIET veilig of effectief zijn

“DIY microneedling tools” bestaan meestal uit een soort stempel of roller met daarop kleine metalen naaldjes van verschillende lengtes. Dermatologen zijn het er over eens dat deze tools je niet de geavanceerde resultaten bieden zoals je die zou krijgen van een professionele behandeling. Waarom?

Dat komt hoofdzakelijk om dat de thuisapparaten korte naalddieptes hebben tussen de 0.1 mm-0.3mm en ontworpen zijn om met name productopname van skincare te bevorderen. Hoe zit het dan met professionele apparaten?

Voor veiligheidsredenen, kunnen basis schoonheidsspecialisten enkel microneedling apparaten  gebruiken die werken op een diepte van maximaal 0.5 mm. Zij mogen namelijk niet werken op de dermis, oftewel de huidlaag waar zenuwen, bloedvaten en klieren in gepositioneerd liggen. Gezien de diepte gaat het hier wel al om professionele microneedling apparaten, die sowieso enkel gebruikt mogen worden door getrainde huidexperts. Dit om infecties, oogbeschadigingen, knobbeltjes en andere problemen te voorkomen die vaak het gevolg zijn van incorrect gebruik.

Een professionele microneedling treatment bij een medisch getrainde huidexpert, huidtherapeut of arts werkt op dieptes van 0.5mm tot 3mm. voor een nog geavanceerdere aanpak en het verkrijgen van een zichtbaar heldere, gladdere en egalere huid.

Belangrijk om op te merken is dat huidexperts de naaldjes bij elk gebruik vervangen en het apparaat professioneel reinigen na elk gebruik. Zo worden de naaldjes niet bot en worden er geen scheurtjes of ongecontroleerde schade aan de huid toegebracht.

Conclusie? Voor optimaal resultaat moet Microneedling enkel toegepast worden in een professionele omgeving bij een getrainde huidexpert.

Dermalogica’s Pro Microneedling Treatment

Dermalogica’s PRO Microneedling is veilig, vrijwel pijnloos en kan voordeel bieden aan alle huidtypes. Door het gericht behandelen op het triggeren van het herstelproces van de huid, stimuleert de  PRO Microneedling de aanmaak van nieuwe, gezonde huid.

Onze unieke combinatie van gepersonaliseerde technieken en krachtige professional-grade actieve werkstoffen, biedt deze treatment ambitieuze resultaten. PRO Microneedling helpt:

  • De teint te verhelderen
  • Donkere vlekjes te vervagen
  • Fijne lijntjes en rimpels te verminderen
  • Poriën te verfijnen

Daarnaast stimuleert het ook lymphedrainage voor een minder gezwollen gezicht.

Wat kun je verwachten tijdens een PRO Microneedling Treatment

1) Analyse

Een professionele Dermalogica huidexpert zal je huid onderzoeken.

2) Procedure 

  • Voorbereiding:

Je huid wordt ontvet en geëxfolieert met een zachte peeling.

  • Treatment:

Microneedling: Met de juiste instellingen per zone, voor naalddikte en naalddiepte, beweegt de huidexpert het apparaat gelijkmatig over jouw huid.

Professionele Serums: Afhankelijk van of je wilt werken op verheldering, het verminderen van fijn rimpels of hyperpigmentatie, zal jouw huidexpert een krachtig professioneel serum aanbrengen dan past bij jouw huidbehoefte.

  • After Care:

De meeste mensen ervaren weinig tot geen down time. Je kunt enkele dage wat roodheid ervaren, dit is een natuurlijke reactie. Jouw professionele huidexpert zal met jou de verschillende nazorgstappen doorlopen en je aangeven wat je moet vermijden in de eerste 24-72 uur na de behandeling. Resultaten worden zichtbaar binnen twee weken. Wij adviseren een korte kuur in te boeken met tussenpozen van 4 tot 6 weken voor optimaal resultaat.

 

Klaar voor een meer heldere, gladdere en egalere huid? Boek dan vandaag nog jouw Dermalogica PRO Microneedling Service!

Heb je toch nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op!

Gerelateerde berichten

Plan een afspraak