Skip to content

Pigmentvlekken verwijderen

Dark brow birthmark or cafe au lait ma or CLAMs on the arm near elbow.

Pigmentvlekken geven de huid een oneffen uitstraling. Pigmentvlekken kunnen ontstaan door blootstelling aan de zon, maar ook genetische bepalingen hebben een invloed op het vormen van pigmentvlekken. De pigmentvlekken ontstaan doordat het pigment zich op een plaats ophoopt. 

Gemiddeld heb je 1 á 2 behandelingen nodig om van de pigmentvlekken af te komen*. Wanneer een groot oppervlakte behandeld dient te worden, kan je er voor kiezen dit in delen te verzorgen om de huid de beste mogelijkheid te bieden te herstellen. Deze behandelingen kunnen met een tussentijd van 4-6 weken plaatsvinden.

* Het is alleen mogelijk om bruine pigmentvlekken te verwijderen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Bij de behandeling van pigment in de huid wordt een laserstraal de huid ingeschoten. Deze laserstraal bestaat uit heel zuiver licht van één golflengte. De golflengte is zo gekozen dat vooral het pigment in de huid de laserenergie opneemt. Hierdoor wordt het pigment zeer sterk verhit in zeer korte tijd. Het gevolg is dat het pigmentbolletje in kleine stukjes uit elkaar spat. De kleine brokstukjes worden vervolgens door macrofagen (een soort witte bloedcellen) opgenomen en uit de huid weggevoerd.

Meteen tijdens de behandeling kan er wat roodheid en lichte zwelling optreden. De eerste week na de behandeling moet je de huid insmeren met Bepanthen crème, zodat deze kan herstellen. Blootstelling aan de zon raden wij af. Wanneer zonlicht onvermijdelijk is, adviseren wij de huid te beschermen met minimaal factor 30.

Kies vandaag nog voor Alegria

Prijslijst

Per behandeling

De prijs is afhankelijk van de grootte en hoeveelheid van de pigmentvlek(ken)
  • Enkele pigmentvlekjes €45
  • Klein oppervlakte €60
  • Middelgroot oppervlakte €100
  • Groot oppervlakte €125

Plan een afspraak